На 10.12.2011 г. военнослужещи от военно формирование 22160 - Плевен участваха в тържественото честване на  Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за Освобождението на града и 134-та годишнината от Плевенската епопея.
Командирът на Пета механизирана бригада бригаден генерал Валентин Буров, почетен караул, Представителният духов оркестър на Сухопътни войски и близо 150 военнослужещи от Пета механизирана бригада отдадоха почести пред параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане”  в града.
Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий отслужи панахида  в памет на загиналите воини.
В тържеството взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, областният управител на област Плевен г-н Иван Новкиришки, кметът на община Плевен доц. д-р Димитър Стойков, ... още
На 08.12.2011 г. в командването на Сухопътните войски се проведе „Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия”.
Турската военна делегация, водена от генерал-майор Мехмет Шенгюн – началник на отдел „Планиране и политика” в щаба на Сухопътните войски на Турция  беше приета от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Той и генерал-майор Мехмет Шенгюн със задоволство отбелязаха , че през последните години взаимоотношенията между Сухопътните войски  на двете страни се развиват интензивно. Много добри са отношенията между българските и турските Сили за Специални операции, които провеждат редовно съвместни учения  и обменят опит. Двамата генерали   изразиха желание и за в бъдеще да продължат двустранните мероприятия между българските и турските Сухопътни войски, защото те допринасят за повишаване на подготовката  и изграждане на отношения ... още
На 07 декември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28880 - Белене от Сухопътните войски, с ръководител капитан Любомир Любомиров унищожи 13 броя артилерийски снаряди, открити при извършване на изкопни работи в село Горна Митрополия, област Плевен.
В изпълнение на заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев на 16 ноември 2011 г. по повод празника на Сухопътните войски - 19 ноември във военните формирования на Сухопътните войски се проведе Ден на отворените врати. На поканата да посетят военните формирования откликнаха представители на местната власт, военно-патриотичните организации, средствата за информация,  много граждани и ученици.
По време на посещенията във военните формирования гостите имаха възможност да се запознаят със съвременни образци съвременно въоръжение и снаряжение използвано в Българската армия, да разгледат военните музей на формированията и да наблюдават демонстрации на тактически действия на подразделенията с въоръжения и техника.
Най-радостни и удовлетворени по време на посещенията във военните формирования  бяха учениците и децата, голяма част от които имаха възможност за първи път  на „на живо” да видят и докоснат стрелково ... още
Днес, 24.11.2011г. във военно формирование 24490 – Асеновград се проведе официална церемония за сдаване и приемане на длъжността командир на военно формирование 24490 - Асеновград. В церемонията взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбраната господин Иван Иванов и началници на отдели от Командването на Сухопътните войски.
Пред личният състав на военното формирование бяха прочетени заповеди за награждаване на полковник доктор Валери Точилов от Министъра на отбраната на Република България, от Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.
Благодарност към полковник Валери Точилов за дългогодишната безупречна военна служба изказаха генерал-майор Стефан Василев и господин Иван Иванов. Във връзка с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени