На 13.03.2013г. в гарнизон Плевен и Казанлък военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в ритуали за отбелязване на 100 годишнината от Одринската епопея.  В гр. Плевен пред паметника на загиналите от ІV пехотен полк в Сръбско-българската война 1885г. в Градската градина се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци. В ритуала взеха участие, военнослужещи от военни формирования 42800, 22160 и 38220 – гр. Плевен. Във войскови район Казанлък военнослужещи от състава на 61 мбр поднесоха венци пред паметника на 23- ти Пехотен Шипченски полк, а представител на Българската православна църква отслужи заукопойна молитва в парк «Розариум» където бе изнесен поетичен рецитал ″Падна Одрин непристъпни″ и в знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните 1912-1945г.
Заслужена почит и преклонение пред подвига на ... още
На 11.03.2013 г. в гарнизон Асеновград се проведоха тържества, посветени на честването на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия – 11-ти март, 100 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост и 85 години от създаването на военно формирование 24490-Асеновград.
На строевия плац командирът на военното формирование полковник Димитър Илиев награди отличили се военнослужещи, по повод празника. Бяха наградени и победителите от спортните състезания. По-късно в района на военното формирование  полковник Димитър Илиев и кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов откриха две паметни плочи с имена на 59 загинали военнослужещи артилеристи от Трети планински артилерийски полк в Балканската и Междусъюзническата войни.  Плочите бяха осветени от свещеници от Асеновградска духовна околия. От името на Началника на отбраната, кмета на община Асеновград и от личния състав бяха поднесени венци и цветя на ... още
ДО ЖЕНИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
 
УВАЖАЕМИ ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Имам честта и удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да ви поздравя най-сърдечно по случай
ДЕНЯ НА ЖЕНАТА – 8 МАРТ!
Историята ни е изпъстрена с имената на горди българки, които са защитавали семействата си, борели са се редом със своите бащи, братя, любими и синове, отстоявали са националното ни достойнство. И през 21 век българката е изправена пред различни трудности и предизвикателства. Вие самите сте ярък пример за успешни жени, като умело посрещате предизвикателствата на времето, в което живеем и давате своя ежедневен принос за успеха и утвърждаването на авторитета на Сухопътните войски.
Благодарим ви за куража и усърдието, за проявеният професионализъм, ... още
По указание на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов на 05.03.2013 г., в административната сграда на бул. „Генерал Тотлебен” 34 главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов проведе работна среща с главните сержанти на военни формирования от състава  на войските.
Целта на мероприятието е повишаване на знанията и уменията на главните сержанти и способностите им да бъдат военни лидери и ръководители.
Старшина Любомир Ламбов изнесе презентации на тема „Ролята на сержанта в процеса на обучение на сержанти и войници” и „Модел за планиране, организиране, водене и анализиране на подготовката в Сухопътните войски”.
Главният сержант на в.ф. 34750 – Карлово старшина Дамян Пеневски запозна присъстващите с методиката на динамичната стрелба, а главният сержант на в.ф. 32990 – старшина Данчо Четалбашев изнесе лекция на тема „Военната дисциплина – предизвикателства пред ... още
По повод националния празник на Република България – 3 март и 135-та годишнина от Освобождението военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в ритуали за отбелязването на празника в страната.
На площад “Севтополис” в гр. Казанлък беше отслужена заупокойна молитва от представители на българската православна църква. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова произнесе слово за празника. Церемонията продължи с ритуал по издигане на националното знаме от военнослужещи от 61 мбр - Карлово.
На площада отдадоха почитта си народни представители, областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков, кметове и заместник-кметове на общини и населени места, общински съветници, ученици и граждани. 
По-късно на връх Шипка в знак на признателност към загиналите за освобождението на България в присъствието на много родолюбиви българи, представители на държавната и местна власт, военнослужещи от 61 мбр поднесоха венци пред ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени