Днес, 15.02.2013 г., военнослужещите от военно формирование 52740 – Хасково се включиха в доброволна кръводарителска акция.
Кръводаряването се извърши от екип от 7 медици от Центъра по хемотрансфузионна хематология на ВМА - София. Батальонният медицински пункт бе мястото, където желаещите шестдесет и четири военнослужещи от формированието дариха кръв. Тя ще бъде използвана от лечебните заведения при възникване на спешна необходимост.
Днес, 14.02.2013 г, в административната сградата на „Тотлебен” 34 се състоя протоколна среща между командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и аташето по отбраната на Държавата Израел, акредитиран за Р България със седалище в Букурещ, Р Румъния, полковник Амихай Абрахамс.
На срещата бяха обсъдени въпроси по двустранното сътрудничество между Сухопътните войски на Р България и Държавата Израел. В края на срещата генерал-майор Ненов връчи на полковник Абрахамс плакет на Сухопътните войски.
На 13.02.2013г. формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на военно формирование 22220 – Сливен, с групов ръководител капитан Момчил Димитров, разузна и унищожи 1 (един) 80мм боеприпас C-8, открит в землището на село Горно Александрово, община Сливен.
На 05.02.2013 г. в рамките на един ден в конферентната зала на комплекс „САНИ” – град Асеновград се проведе артилерийска конференция, посветена на съвременните схващания за използването на артилерията в настоящите условия.
На конференцията присъстваха 48 офицери артилеристи от военно формирование 24490, полковник доцент доктор Нелко Ненов – факултет „Артилерия ПВО и КИС” – гр. Шумен, полковник Николай Караиванов и майор Васил Варсанов от щаба на Сухопътните войски, полковник Ангел Николов от Съвместното командване на силите, о.р. полковник доцент Иван Гюргаков и майор Цветан Димитров – преподаватели във ВА „ГС Раковски”.
Командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев приветства участниците и откри конференцията с доклад на тема „Поуки от практиките при осъществяване на огневото поразяване в съвременни условия (в армиите на САЩ и Израел) и проблемни въпроси в системата на огневото ... още
На 04.02.2013 г. от 14.00 часа на площад „Свобода”, в град Хасково с тържествен ритуал бяха посрещнати военнослужещите от 23-я български контингент, които се завърнаха след успешно участие в операцията на НАТО в Кабул, Афганистан.
Национален командир на българския контингент е полковник Пламен Асенов Атанасов от военно формирование 22450 – София. Командир на 7-ма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул е капитан Христо Веселинов Василев от военно формирование 52740 – Хасково.
Министърът на отбраната Аню Ангелов награди военнослужещите от контингента за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения в сложна обстановка. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов също приветстваха и наградиха военнослужещи от 7-ма рота. „За нас е чест, че има военнослужещи, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени