Днес, 18.09.2015г., личен състав от ФОППБ   № 10 на в.ф. 22220 разузна и унищожи  част от противотанкова граната „ПГ- 9 ” без видима маркировка, открита в землището на село Горно Александрово, община Сливен, област Сливен.
Боеприпасът е унищожен по електрически способ на 300 м. северно от мястото на откриване. Групата е работила под ръководството на капитан Гаврил Гандев. Спазени са мерките за безопасност, съгласно изискванията на „Ръководство по подривните работи” и „Инструкция за унищожаване на невзривени боеприпаси”. При изпълнението на задачата не са допуснати аварии и злополуки с техниката и личния състав.
В конференцията взеха участие Ръководството на Сухопътните войски, началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на СВ и командирите на военни формирования от войските.
Командирът на Сухопътните войски генерал - майор Андрей Боцев откри конференцията. В своето обръщение към участниците той  очерта рамките за провеждането й и увереността си, че ще бъдат намерени решения поне на част от проблемните въпроси.
Темите на конференцията бяха свързани с въпросите, касаещи планирането и провеждането на бойната подготовка на войските, дисциплината във всичките й аспекти, атестирането и кариерното развитие на офицерите и сержантите, изпълнението на бюджета и Единния финансов план за материално техническо осигуряване за 2015 г., организацията за провеждане на обществени поръчки и реда за провеждане на мероприятия съвместно с обществеността и не на последно място с проблемите по документалната и персоналната сигурност и реда за допускане на външни лица във военните ... още
37-годишнината от своето създаване отбелязват днес, 18.09.2015 г., военнослужещите и цивилните служители от батальона за ядрена, химическа, биологическа защита и екология.
На  20 септември 1978 година със заповед на министъра на народната отбрана на Народна република България №0099 се формира 38-ми отделен батальон за специален контрол.
Тържественото отбелязване на празника се състоя в района на формированието.
За командирът майор Мариян Добрев произнесе тържествено слово и поздрави личния състав и гостите - началника на отдел „Контрол на въоръжените сили” в МО полковник Анатоли  Грозданов, старши експерта в дирекция ”Операции и подготовка”- ЩО подполковник Александър Николов  и  началника на сектор „Подготовка на подразделенията за ЯХБЗ и Е” - СВ полковник Васко Михайлов.
Бяха прочетени поздравителни адреси, заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за проявени отлични резултати при ... още
По повод Деня на Независимостта на България днес, 18.09.2015 г., военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в откриване на паметник на загиналите във войните за национално обединение в квартал Долни Воден – община Асеновград,
Ритуалът започна с приемане на строя на почетната рота от командира на Четвърти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Паметникът бе официално открит от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, след което бе осветен от свещеници от Асеновградска духовна околия и Архиерейския наместник  ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев.
Слова за подвига на загиналите герои произнесоха д-р Караиванов, Спас Галинчев – председател на инициативния комитет за построяването на паметника и о.з. полковник Никола Димитров – дългогодишен командир на 4-ти Артилерийски полк и почетен председател на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.  
В знак на признателност пред ... още
137 години от създаването на Инженерни войски отбеляза личният състав на 55-ти инженерен полк. На събитието, което се състоя, вчера, 11 септември, присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, областният управител на Плевен Ралица Добрева, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и командири на формирования от състава на Българската армия.
В обръщенията си към личния състав министърът на отбраната и командирът на Сухопътните войски изразиха своята признателност към военнослужещите за професионализма и отличното изпълнение на поставените задачи, особено в изпълнение на третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”.
 За постигнати високи резултата в ежедневната дейност и показан висок професионализъм военнослужещи от състава на полка бяха наградени с предметни награди и грамоти.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени