И днес, 20 август, 37 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, продължават участието си в гасенето на големия пожар в землищата на селата Югово и Нареченски бани. Ръководител на групата е подполковник Недялко Киров – командир на реактивен дивизион.
На язовир „Копринка”, вчера, 19 август,  беше проведено практическо занятие с формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от наводнение (ФОППН) от състава на самоходния артилерийски дивизион на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.
Целта на занятието беше да се отработят учебни въпроси, свързани с действията на формированието при подаване на сигнал за наводнение, придвижване към района на наводнението, организиране на наблюдение с постове за ранно предупреждение за приливни вълни, оказване на първа медицинска помощ при удавяне и евакуиране на пострадали.
Във връзка с опазване на околната среда и възстановяване на екологичното равновесие в района на провеждане на занятието, военнослужещите от 61 самоходен артилерийски дивизион организирано събраха и изхвърлиха намиращи се около язовира отпадъци.
И днес, 19 август, 50 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк - Асеновград продължават участието си в гасенето на пожара, бушуващ в землищата на селата Югово и Нареченски бани в района на връх „Божево име”.
Ръководител на групата е подполковник Красимир Младенов – командир на артилерийски дивизион. Както и предишните дни военнослужещите действат в две направления. Първата група е съсредоточена в района на връх Бухлава за ограничаване и недопускане на огъня  към с. Югово, а втората  участва в гасенето на пожара в района на връх „Божево име”. В дейностите отново се включва и устройване на просеки с цел ограничаване и разпространяване огъня.
И днес военнослужещите изпълняват своите задачи в трудно достъпна планинско-гориста местност, при високи температури, голяма надморска височина и сложна обстановка.
      Днес, 18 август, тринадесет новоназначени военнослужещи от военно формирование 24620-Свобода в тържествена обстановка целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на Родината.
        Командирът на формированието подполковник Минчо Минев прие строя и поздрави военнослужещите, като припомни, че военната клетва е свята воинска традиция, символизираща преданост, дълг и чест и изрази увереността си, че те ще бъдат смели и доблестни воини от редовете на Българската армия.
Специализиран екип, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от в.ф. 28610 – София, от състава на Сухопътните войски,  унищожи вчера, 16 август, на УЦ „Сливница“, корозирала 82 мм осколочна мина, открита при изкопни работи на магистрала „Европа“, в землището на гр. Драгоман.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени