На 29 септември формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, разузна и унищожи невзривен 122 мм корозирал артилерийски снаряд с взривател, открит край град Крън, област Стара Загора.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
Честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада започна на 28 септември на УП „Тюлбето” с провеждането на състезание „RANGER 21”. В съревнованието участваха 10 отбора от формированията на бригадата в състав от по 5 състезатели, които преминаха през следните изпитания: изтегляне на аварирал автомобил, изтегляне и пренасяне на сандъци, хвърляне на граната в цел, преодоляване на заразен участък, настройка и осъществяване на връзка с радиостанция “HARRIS”, откриване на мини и определяне на разстояние, изнасяне на ранен по различни способи и оказване на първа помощ, изпълнение на тактическа стрелба в динамични условия.
Фокусът на „RANGER 21” беше поставен върху екипните действия, където усилията на всеки един от участниците бяха подчинени на стремежа да се постигне висок отборен резултат. Елементите на надпреварата подложиха на изпитание духа и тялото на състезателите, които демонстрираха мотивация за достойно ... още
И днес, 27 септември, 26 военнослужещи, под ръководството на старши лейтенант Кристиан Генов, заедно с медицински екип от 61-ва механизирана бригада, продължават да оказват съдействие за предотвратяване възобновяването на огъня в района на възникналия на 26 септември пожар северозападно от Водната кула над град Карлово.
Действията на военнослужещите са насочени основно към наблюдение на района, потушаване на тлеещи огнища и прокарване на просеки.
Вчера, под ръководството на командира на зенитно-ракетния дивизион на бригадата подполковник Димитър Коев, военнослужещите започнаха своите действия в труднодостъпен терен, като гасяха и прокарваха просеки, за ограничаване на огъня.
 
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 31-ви механизиран батальон – Хасково, с ръководител капитан Слави Красев,  разузна и унищожи на място противопехотна мина, открита в землището на село Аврен, община Крумовград, област Кърджали.
Специализиран екип от батальона за защита на силите, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, унищожи на УЦ „Люляк” 120 мм осколочно-фугасна мина, силно корозирала, без видима маркировка и  ръчна граната, открити при почистване на имот на ул. „Загоре” в село Ръжена, община Казанлък.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени