Тактическото учение с бойна стрелба  „Вратица 21“ на Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадно командване на тема „Механизираният батальон в настъпление от движение“ на учебен център „Сливница“ завърши.
 „Вратица 21“ постигна своите цели - усъвършенства навиците и уменията на командирите и щаба за планиране и водене на настъпателния бой, повиши уменията на командирите и щаба при поставяне на задачи на подчинените и управлението им в боя, повиши сглобеността на щаба и взаимодействието между формированията в батальона при водене на настъпателния бой и повиши полевата натренираност на формированията.
Тактическото учение с бойна стрелба на Десети механизиран батальон Враца - „Вратица 21“ беше предшествано от свързани с учението ротни-тактически учения.
Планирането и провеждането на тактическото учение с бойна стрелба на батальона се осъществи от щаба на Бригадното ... още
0
От 26.09 до 01.10.2021 г. контингент от Въоръжените сили на Р България, включен в състава на междинния регионален резерв на операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“, проведе учебна тренировка в трета фаза  (′′LIVEX′′)  от учението на Европейския съюз „QUICK RESPONSE 2021” в Босна и Херцеговина. Военнослужещите изпълняваха задачи по поддържане на сигурността и стабилността в заповяданата зона за отговорност  съвместно с румънска рота.
Предстои предислоциране на контингента от Босна и Херцеговина до Република България.
В тържествена обстановка, в навечерието на своята 21-ва годишнина, 110-ти логистичен полк – Пловдив  чества своя празник. За тези години полкът неведнъж се е доказвал като формирование, което е в състояние да изпълни пълния спектър от логистични задачи за формированията от състава на Сухопътните войски.
В приветствено си слово командирът на полка полковник Костадин Добрев изказа своята благодарност към целия личен състав, като заяви, че може да разчита на хората си и на  безупречното им справяне във всяка една ситуация.
Днес, 30 септември, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов се срещна с командира на Многонационална бригада  „Югоизточна Европа“ (БрЮИЕ) бригаден генерал Аристеидис Илиопоулос, който е на работно посещение в Република България.
По време на проведената среща бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката на формированията от СВ на БА, декларирани към бригада „Югоизточна Европа“, както и бъдещи съвместни инициативи.
Бригаден генерал Караиванов  връчи на госта плакет на Сухопътните войски.
Работната програма на делегацията включваше посещения във 2-ра механизирана бригада – Ст.Загора, 91-ви инженерен батальон – Пловдив и 110-ти логистичен полк – Пловдив.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени