Съгласно Плана за двустранно военно сътрудничество между Република Турция и Република България на 08.12.2011 г. в командването на Сухопътните войски ще се проведе „Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия”.

Турската военна делегация, която се води от началника на отдел „Планиране и политика” в щаба на Сухопътните войски на Турция  генерал-майор Мехмет Фарук Шенгюн  ще бъде приета от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

По време на конференцията участниците от българска страна ще бъдат ръководени от началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев.  В хода на конференцията заедно със своите колеги от турските Сухопътни войски те ще обменят опит в областта на логистичното осигуряване на формированията и подготовката за участие в мисии. Ще бъде направен и преглед на проведените мероприятия по линия на военното сътрудничество и ще се набележат     насоките за неговото развитие през 2012 година.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени