Днес, 10 януари, новоназначените военнослужещи в 61-ва механизирана бригада – Карлово, от състава на Сухопътните войски, изрекоха свещеното „Заклех се!” на строевия плац на формированието.
На тържествената церемония присъстваха заместник-областният управител на Област Пловдив Димитър Добрев, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов, представители на институции и учреждения, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници. 
Бригаден генерал Маргарит Михайлов се обърна към новоназначените военнослужещи с думите: „Пожелавам Ви със сърце и воля да браните името и честта на пагона. Бъдете смели, решителни и всеотдайни, защото от този момент Вие ставате част от бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада! Вървете горди и целеустремени, защото всяка Ваша ... още
Днес, 09 януари, във връзка с честването на празника на 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, на учебен център „Спасово” се проведе състезание по стрелба с 9-мм пистолет „Макаров” с участието на представителни отбори на 1-ви разузнавателен батальон, районно управление на МВР и регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Чирпан, Затворническо общежитие от закрит тип - Черна гора и военно формирование 36150 – Стара Загора.
В индивидуалното класиране челните места заеха военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон. Призовото място спечели старши лейтенант Присияна Николова, на второ място се класира старшина Дилян Димитров, третото място зае старши лейтенант Мартин Тенев.
В отборното класиране победител е отборът на батальона, след него се нареди отборът на Затворническо общежитие от закрит тип - Черна гора, трети завърши отборът на районно управление на МВР – Чирпан.
Командирът на ... още
 
Днес, 8 януари, тържествено беше отбелязана 146-та годишнина от Освобождението на Карлово и Казанлък. В мероприятията взеха участие военнослужещи и военният духов оркестър от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
В град Карлово подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени като се поднесоха цветя пред Пулевата къща и венци и цветя пред паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов.
На ритуала присъстваха Данка Люртова заместник - кмет на Община Карлово, Николай Цветков заместник - кмет на Община Карлово, бригаден генерал Маргарит Михайлов командир на 61-ва механизирана бригада, Доньо Тодоров председател на Общински съвет Карлово, Стефан Стефанов секретар на Община Карлово, общински съветници, кметове на населени места, представители на общинската администрация, на военно-патриотичните организации, граждани и гости на Карлово.
В град Казанлък бяха поднесени цветя на паметника в двора на Девическия манастир ... още
Днес, 08 януари, в тържествена обстановка, в присъствието на своите роднини и близки, новоназначените военнослужещи в 1-ви разузнавателен батальон – Свобода дадоха обещание за вярност към народ и Родина и целунаха националното знаме.
Строят беше приет от командира на батальона подполковник Минчо Минев, който поздрави военнослужещите, като припомни, че полагането на военна клетва е свята воинска традиция, символизираща преданост и дълг към Родината. Изрази увереността си, че те ще бъдат смели и доблестни войни от редовете на Българската армия. Подполковник Минев благодари и на родителите за отгледаните достойни синове и дъщери на майка България.
Военнослужещите от Сухопътните войски служат вярно, храбро и честно на Република България.
Сухопътните войски почитат паметта на героите отдали живота си за свободата на България. 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени