Днес, 31 януари, в присъствието на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командири и началници на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, ръководството и началниците на отдели от командването на Сухопътните войски, и командирите на военни формирования бе проведен Анализ на подготовката на Сухопътните войски през учебната 2023 г.
Генерал – майор Дешков отчете, че за Сухопътните войски изминалата 2023 г. беше една година изпълнена с много динамика, наситена с множество учения, подготовки и предизвикателства от  различен характер и във всички направления. Основен акцент в дейността през годината беше продължаване на мероприятията по модернизация на Сухопътните войски.
Основен е приносът на Сухопътните войски в дейностите по подпомагане на органите на МВР по охрана на държавната граница и пресичане на нелегалната миграция.
Активното участие на личния състав от Сухопътните войски по оказване на помощ на населението ... още
При провеждане на Aнализ на подготовката през 2023 година командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи купи и грамоти на победителите в крайното отборно класиране от военните шампионати в Сухопътните войски за 2023 г.
Шампионатите се проведоха по дуелна и щафетна стрелба, стрелба с пистолет „Макаров“, тактическа стрелба и военно-приложен многобой по повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември в гарнизоните Стара Загора, Карлово, Плевен и София.
На първо място е отборът на 61-ва механизирана бригада – Карлово, втори се нареди отборът от 101-ви алпийски полк – Смолян, третото място зае отборът на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, четвърти се класира Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, петото място е за отборът на 3-то бригадно командване – Благоевград, а шести останаха от 5-то бригадно командване – Плевен.
Спортната дейност допринася за повишаване на бойното ... още
Днес, 31 януари, военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив, участваха в тържествено честване по повод 170-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов.
На мероприятието присъстваха кметът на град Пловдив, областният управител на област Пловдив, представители на местната власт, граждани и гости на града.
Сухопътните войски се прекланят пред паметта на строителите на съвременна България!
Днес, 26 януари, в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше почетена паметта на  генерал-майор Нейко Ненов.
Цветя пред паметната му плоча положиха неговата съпруга Деспа Ненова, военнослужещи от бригадата и негови приятели.
Във възпоменателно си слово командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов отбеляза: „Нека не забравяме, че имаме своите ярки примери, не само в далечното минало, но и в наши дни, защото човек живее и побеждава времето чрез своите идеи и послания!”
Генерал- майор Ненов ще остане завинаги в съзнанието на своите колеги, близки и приятели със своята решителност, човечност и всеотдайност!
Поклон пред светлата му памет!
Днес, 25 януари, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков откри първия по рода си Сбор на новоназначени военни лекари във формирования от състава на Сухопътните войски, който се провежда в 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Общо седем медици, назначени във военни формирования в София, Мусачево, Благоевград, Шумен, Свобода, Мокрен и Асеновград бяха приветствани от генерал-майор Дешков, който посочи основните предизвикателства пред младите лекари. Той подчерта, че след като вече се запознаят  със системата и начина на функциониране на Сухопътните войски, ще очаква предложения от тяхна страна, които да направят още по-ефективно военномедицинското осигуряване, с оглед на спецификата на провеждане на подготовката на военнослужещите.
Основни лектори на сбора са медици с дългогодишен стаж и опит - д-р Людмил Цеков – изпълняващ длъжността началник на сектор „Медицинско осигуряване” в Сухопътните войски, полковник д-р Веселин Бойчев ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени