В тържествена обстановка днес, 30 април, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски, беше прочетена заповед на командира на Сухопътните войски за награждаване на  военнослужещи от Командването и формированията на Сухопътните войски за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, проявено усърдие и трудолюбие и във връзка с 6-ти май Ден на храбростта и празник на Българската армия.
С предметни награди бяха наградени следните военнослужещи:
- Полковник Васил Варсанов – от Командването на Сухопътните войски;-
- Полковник Петър Кръстанов – от Командването на Сухопътните войски;
- Подполковник Иван Генов – от Командването на Сухопътните войски;
- Майор Теодор Налбатски – от Командването на Сухопътните войски;
-         Майор Галин ... още
Празничната вечер на 29 април започна с тържествено събрание и празнично приветствие от командира на полка полковник Петко Петков. Той отправи своята благодарност към личния състав за отговорното отношение към всяка поставена задача. Пожела на всички здраве и предстоящите светли християнски празници да бъдат посрещнати в хармония и уют.
Своята признателност за всеотдайността и професионализма на военнослужещите изрази и заместник-кметът на община Белене Петър Ангелов.
Полковник Петко Петков награди военнослужещи от състава на полка, благодари за вярната служба, за готовността и стремежа на войните да усъвършенстват и надграждат своите умения. 
В празничния концерт на площад “България” се включиха, духовият оркестър на полка, танцови състави, вокални групи и артистични слова от Народно читалище „Христо Ботев-1892”, Военен клуб Белене, клуб за млади поп и рок изпълнители „Естрада”- град Свищов.
 
Ритуалите по повод Априлската епопея ще започнат днес, 30 април, с тържествена проверка-заря от 20,30 ч. на площад „20-ти април“ в гр. Клисура, в която ще вземат участие военнослужещи от 61-ва механизирана бригада – Карлово.
По повод 148-ата годишнина от Априлската епопея на 1 май тържествена проверка-заря ще бъде проведена и в гр. Панагюрище на площад „20-ти април“ от 20,30 ч., с участието на асеновградските артилеристи и Представителния духов оркестър на ВВС.
 
На строевия плац на 101-ви алпийски полк – Смолян, беше тържествено отбелязан 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители. Наградите връчи заместник-командирът на полка подполковник Иван Запрянов.
 В приветственото си слово подполковник Запрянов припомни славната ни история и пожела на всички военнослужещи и цивилни служители да са здрави, дръзновени, изпълнени с устрем и желание за постигане на успехи в личен и професионален план.
 
На 29 април, беше тържествено отбелязан 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия, в град Казанлък на площад „Севтополис”. Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада организираха статичен показ на стрелково оръжие и екипировка, както и демонстрации на строеви хватки и умения с оръжие, техники за самозащита и физическа подготовка на кръгов принцип.
Присъстващите гости се насладиха на концертна програма, изнесена от Военния духов оркестър на бригадата с диригент капитан Йордан Илиев, който изпълни филмова музика и зареди с настроение и положителни емоции публиката на площада.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени