Днес, 27 ноември, в Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници. 
В словото си командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
Редник 1-ви клас Георги Данаилов Георгиев от в.ф. 54990 - Враца също сподели своите впечатления: „Доволен съм от отношението на командирите към нас и въпреки натоварената програма всички сме удовлетворени от ... още
Военнослужещи от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, Единния център за начална подготовка и Центърa за подготовка на специалисти се включиха в помощ на военните болници в София, Плевен и Сливен  в битката срещу COVID-19.
Boeннocлyжeщите разливат среди във виросологиите за PSR тестовете, извършват термометриране и дезинфекциране на общите части в клиниките и отделенията на болниците.
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов;
Министъра на отбраната  Красимир Каракачанов;
Началника на отбраната  адмирал Емил  Ефтимов;
Представителя на началника на отбраната във военните комитети на НАТО и ЕС в Брюксел, Белгия  вицеадмирал Митко Петев;
Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров;
Командира на Военновъздушните сили генерал- майор Димитър Петров;
Командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов;
Главния инспектор на МО Валентин Гагашев;
Директора на дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“ Людмил Михайлов;
Зам.-директора на дирекция „Стратегическо планиране“ полковник Георги Георгиев;  
Директора на дирекция „Политика по въоръженията“ полковник Владислав ... още
По традиция ние, военнослужещите и цивилните служители от Сухопътни войски, всяка година честваме своя боен празник – 19 ноември, с поредица от мероприятия. При спазване на всички противоепидемични мерки и тази година с ограничен състав от Командването преминахме по стъпките на Сливнишките герои от Сливница до Гургулят и почетохме паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година.
На Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница и Пантеона на загиналите край село Гургулят  бяха поднесени венци и цветя от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник–командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов и кмета на град Сливница господин Васко Стоилков.
Пред Пантеона генерал-майор Михаил Попов награди отличили се военослужещи от Командването на СВ и журналиста от вестник ... още
Уважаеми войници, сержанти, офицери и цивилни служители от Сухопътните войски!
Скъпи ветерани и воини от запаса!
          В навечерието сме на 19-ти ноември, дата, определена за празник на Сухопътните войски след бляскава победа в Сръбско-българската война.
          Победа, покрита със 135 години безсмъртие.
          Днес, ние, воините от Сухопътни войски, даваме най-доброто от себе си, за да бъдем достойни наследници на тези, които защитаваха България.
          Епидемията от Коронавирус остави своя отпечатък върху подготовката ни, но не я спря.      Бяхме на полигоните и стрелбищата, тренирахме и се подготвяхме. Проведохме успешно и учението „Балканска стена -20“, в което подразделения от всички родове войски демонстрираха ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени