Днес, 09.02.2012 г. в телефонен разговор с командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски на САЩ в Европа бригаден генерал Майкъл Билс, от името на командващия Сухопътните войски на  САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг, изказа съболезнования към близките на загиналите във водната стихия, причинила бедствието в Хасковско и гр. Свиленград.

Бригаден генерал Милс сподели с генерал-майор Василев, че след като са разбрали за трагедията, сполетяла страхотния български народ, не са могли да останат безучастни. Той изгази тяхната загриженост за трудната ситуация в която се намират хората в бедстващите райони. Бригаден генерал Милс се заинтересува дали има недостиг на способности и нужда от конкретна помощ за справяне със ситуацията.

Генерал-майор Василев отговори, че на този етап успяваме да се справим със собствени сили и средства. Той увери бригаден генерал Милс, че държавната и местната власт, Българската армия и всички останали институции, ангажирани с бедствието, полагат неимоверни усилия и към момента ситуацията е под контрол.

Бригаден генерал Милс още веднъж увери генерал-майор Василев, че без колебание може да отправи молба за конкретна помощ в бъдеще, при евентуално усложняване на обстановката, а те като  наши партньори ще направят всичко възможно, за да окажат съдействие на приятелския български народ, засегнат от природната стихия.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени