След продължили 10 дни изключително интензивни съвместни занятия, на 26 и 27 март, се проведе заключителното тактическо учение на формированията от нациите-участнички в международната съвместна подготовка „Родопи 24“ – Австрия, България и Хърватия.

Формированията изпълниха тактическите си задачи по време на изнасянето, марша в планинско-гористата местност, при отбрана и настъпление.

В процеса на водене на разузнаването бяха използвани квадрокоптери, с което се повиши значително скоростта на разузнаването, качеството и количеството на добитата информация.

Победители бяха всички участници заключителното тактическо учение, с което завършва последната практическа фаза на „Родопи 24“.

Командирите на формирования от състава на 101-ви алпийски полк се възползваха от възможността да реализират своите решения с практически действия на местността, както и да коригират своевременно своите предварително взети решения, съгласно динамично променящата се обстановка на бойното поле, придържайки се към единния замисъл и желано крайно състояние на командването.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени