На 1 ноември 2013 г. в гр. Карлово се проведе прегледа на военните духови оркестри от Сухопътните войски. В инициативата, която е част от програмата за честване на празника на войските-19 ноември, участваха представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски, духовите оркестри на военните формирования 34750-Карлово, 24150-Стара Загора и на 22220-Сливен.

Прегледа откри командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. В словото си той каза, че съревнованието е посветено на празника на Сухопътните войски – 19 ноември и не случайно се провежда в града на Апостола, защото маестро Георги  Атанасов е бил диригент на военния духов оркестър на 28 Стремски полк, дислоциран в Карлово.

Състезанието започна с марш-дефилир на военните оркестри до паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви, пред който командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов поднесе венец, продължи със самостоятелни концертни програми и обща концертна програма, изпълнена от всички духови оркестри.

Победител в прегледа е Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски с диригент майор Анатолий Димитров. Второто място спечелиха оркестрантие на 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора., а на две трети места журито класира оркестрите  на 61 Стрямска мбр Карлово и  на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен.

Генерал-майор Нейко Ненов изказа благодарност на командирите на военни формирования, на община Карлово за съдейстието този предлед да се проведе и връчи купи и грамоти на военните духови оркестри.

С предметни награди генерал-майор Ненов награди и отделни оркестранти.

На съревнованието присъстваха още кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, командирите на 61 и 2 механизирани бригади бригадните генерали Димитър Шивиков и Любчо Тодоров - командир на 2 мбр, заместник-комадирът на Центъра за подготовка на специалисти, представители на местната власт, граждани на Карлово и военнослужещи.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени