От 22 до 24 август в 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, се проведе вторият курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Обучаеми бяха военнослужещи от състава на 61-ва и 2-ра механизирани бригади под ръководството на опитните инструктори от Международни центрове за специална подготовка АЛФА-МЕТАЛ ЕООД и Centry Global - г-н Иван Михайлов и г-н Тодор Станков.

Придобитите знания по време на курса относно използването на ултралеки безпилотни летателни апарати, въведени в Сухопътните войски, ще допринесат за ефективното използване на съвременните средства при изпълнение на операции по трите мисии на Въоръжените сили на Република България.

Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов закри курса, като връчи на инструкторите, провели обучението, грамоти от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и благодарствени адреси от свое име за приноса им за повишаване на подготовката на военнослужещите.

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени