Бригадата провежда ТУБС „Ответен удар-21” на УП „Корен” с 31-ви механизиран батальон и придадени формирования от Българската армия и военнослужещи от Република Румъния и Република Гърция.   

Военнослужещи от зенитните формирования от състава на  2-ра Тунджанска механизирана бригада участват на учение „Шабла - 21”.

Военнослужещи от 38-ми механизиран батальон участват в международно учение „SCORPIONS LEGACY 21” в Република Румъния.

Наред с всички тези мероприятия във военно формирование 48430 – Стара Загора на 1 юни беше проведен Ден на отворени врати.       

 Инициативата е по повод Международния ден на детето, което допринася за патриотичното възпитание и повишаване на военно-техническата грамотност у младите хора.

           Учениците имаха възможност да се запознаят с учебно-материалната база на военното формирование, както и с образците бойна техника на въоръжение в бригадата и Сухопътните войски.

           Посетителите наблюдаваха демонстрации по разглобяване и сглобяване на 7,62 мм автомат „Калашников”, 7,6 мм картечница „Калашников”, лека противотанкова гранатохвъргачка „РПГ – 7В”, снайперова пушка и др.

           Формированието беше посетено от 1860 /хиляда осемстотин и шестдесет/ ученика от 21 училища от град Стара Загора, 2 училища от град Гълъбово и 2 училища от град Раднево.


 

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени