Въпреки сериозната  ангажираност на личен състав в оказването на помощ на населението при бедствия и аварии и участия в съвместни международни тренировки и учения, учебният процес в Сухопътните войски  продължава да се води  в съответствие с плановете. Военнослужещите от военно формирование 32990 – Пловив с командир бригаден генерал Пламен Лилов ежедневно повишават специализираната си подготовка.

От 02 до 06.07.2012г. в района на стрелбищния полигон на военно формирование 28330 – Смолян се проведе курс за снайперисти с военнослужещи от състава на формированието. Негов ръководител беше началникът на щаба на батальона майор Здравко Русинов МИХАЙЛОВ

През първия ден бяха преминати занятия по техническа и тактическа подготовка, а през останалите три дни усилено се упражняваха различни упражнения от стрелбите със снайперска пушка.

На 06.07.2012г. обучението приключи със занятие по маскировка и изпит. Резултатите постигнати от военнослужещите  са удовлетворителни и отлични, затова те заслужено получиха своите удостоверения за завършен курс за снайперисти.                                  

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени