В навечерието на 141-та годишнина от гибелта на Васил Левски постоянният секретар на отбраната г-н д-р Добромир Тотев и бригаден генерал Стефан Петров – директор на дирекция „Операции” в щаба на отбраната посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.

Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков изнесе информационен брифинг за структурата, задачите и целите на формированието. Гостите имаха възможността да разгледат района на бригадата, като посетиха новите езикови лаборатории, медицинския пункт и предоставената по „Програма за чуждестранно-финансово сътрудничество в областта на отбраната от САЩ” нова комуникационно-информационна система.

По-късно проф. дин Иван Стоянов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” представи пред гостите и военнослужещите от 61 мбр своята книга „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски”. Преподавателят по история разказа интересни факти за живота и дейността на Апостола на свободата – Васил Левски.

В края на срещата историкът подари книгата „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски” с автограф за библиотеката на формированието, а бригаден генерал Димитър Шивиков му връчи плакет и благодарствен адрес.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени