Днес, 30 март 2012 година военнослужещите от военно формирование 22790 – Горна Оряховица отбелязаха  77-та годишнина от неговото формиране.

В тържеството по повод празника участваха началникът на сектор  „Подготовка на подразделенията за ЯХБЗ и Е” в командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Грозданов, командирът на военно формирование 42600 – София подполковник Васко Михайлов, бивши командири на формированието и военнослужещи от резерва.

В словото си командирът на военното формирование  майор Васил Недев припомни неговата  славна история и  постигнатите успехи през годините.

Беше прочетен поздравителния адрес и заповеди на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и командира на формированието,  с които бяха наградени военнослужещи и цивилни служители по повод празника.

Военнослужещите и техните гости присъстваха на прожекцията на специално подготвения за празника филм за участието на военнослужещите в последната полигонна подготовка на „Корен-2011” и разгледаха музея на формированието. 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени