На 18 август в местността Петрова нива край гр. Малко Търново военният духов оркестър на военното формирование, съвместно с представителни подразделения на военноморските сили взе участие в провеждането на  тържествената заря-проверка, посветена на 109-та годишнина от Илинденско - Преображенското въстание.

Участието на военнослужещите в честването беше символ на преклонението пред нашата славна история и олицетворение на единството между армията и народа.

На същия ден по покана на кмета на град Самоков военният духов оркестър на военно формирование 24150 – Стара Загора взе участие в празника на града и изнесе празничен концерт.

Празничен концерт във връзка със седмицата на българското документално кино, която е посветена на 135-та годишнина от създаването на Военноморските сили изнесе за жителите и гостите на град София на 17 август в градинката „Кристал” и  Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.

На 18 август оркестърът се включи XVI - те празници на духовите оркестри „Дико Илиев” в град Оряхово. Празниците са посветени на творчеството на композитора Дико Илиев.

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени