На 05.06.2012 г. във военно формирование 24620 – Свобода, в изпълнение на План за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България, се състоя протоколна визита на 25 военни аташета от 14 държави, водени от полковник Венцислав Симеонов – държавен експерт в дирекция „Отбранителна политика”. Целта на посещението бе запознаване на чуждестранните представители с ролята и мястото на 1 разузнавателен полк в структурата на Българската армия.

На брифинга командирът на военното формирование полковник Стоян Стоянов запозна гостите със задачите и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които стоят пред военнослужещите.

В ранния следобед заместник командирът - подполковник Атанас Атанасов, представи музейната експозиция, отразяваща историята на полка, а по-късно и техниката, въоръжението и снаряжението с които разполага формированието.

При отпътуването на чуждестранната делегация полковник Венцислав Симеонов и  полковник Стоянов изразиха задоволството си от добрия тон на визитата и ползотворното сътрудничество с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени