По повод Деня на парашутиста от Българската армия, днес, 18 октомври, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов участва в ритуал в памет на героите-парашутисти в Централните софийски гробища „Алея на парашутиста”, и в церемонията по поднасяне на венци и цветя на Паметника на парашутиста на площад „Народно събрание”.

Денят на парашутиста и празник на 68-ма бригада "Специални сили" беше отбелязан и в Пловдив. Тържественият строй бе приет от заместник - командира на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев. Приветствено слово към личния състав и гостите произнесе заместник-министърът на отбраната Неджми Али. Бяха обявени поздравителни адреси към личния състав по повод празника от името на началника на обраната генерал Симеон Симеонов, командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, командири на военни формирования от състава на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили и др. От името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов с предметни награди бяха отличени военнослужещи от бригадата за постигнати високи резултати в бойната подготовка.

Пред параклиса „Свети Йоан Рилски Чудотворец” на паметната плоча на загиналите при изпълнение на войнския си дълг военнослужещи от бригадата от името на министъра на отбраната, началника на отбраната командващия Съвместното командване на силите, командира на Сухопътните войски от За командира на 68 бригада специални сили полковник бяха поднесени венци и цветя.

По повод празника в бригадата се проведе Ден на отворени врати. Гостите имаха възможност да разгледат въоръжение и снаряжение на Специалните сили.

В тържественото честване участваха още началникът на Щаба на СКС бригаден генерал Васил Димитров, директорът на дирекция „Операции и подготовка” – ЩО бригаден генерал Стефан Петров, директорът на РС „Военна полиция” – Пловдив полковник Теодор Чолев, командири на военни формирования от Сухопътните войски, бивши командири на бригада „Специални сили”, граждани и деца от училищата в града.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени