На 13.09.2012 г. в 9.00 часа на стадиона в Сливен беше открито държавното военно първенство по лека атлетика за 2012 г. С изпълнение на Военния духов оркестър на Център за подготовка на танкови подразделения, вдигане на националния флаг, приветствени думи и комбинация от воинска точност и състезателен хъс беше даден тържественият старт, а минути след това и спортният.

Първенството се провежда по линия на Национална военна спортна федерация с председател вицеадмирал Пламен Манушев и под ръководството на организационен комитет с председател командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-председател бригаден генерал Марин Начев и членове: полковник Христо Зафиров, подполковник Венелин Дерибеев, Матей Масов и секретар Николай Крулев.

Индивидуално и отборно ще се състезават отбори на военнослужещи от Белене, Варна, Велико Търново, Граф Игнатиево, Карлово, Крумово, Стара Загора, Шумен.

След загряването, първата дисциплина, с която започна състезанието, е тласкане на гюлле при жените. Главен съдия на цялото първенство е Илиян Данев. Представител на МФВС е Николай Даков, главен експерт за административни области Сливен, Стара Загора и Ямбол.  

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени