Състезатели от спортни клубове от Сухопътните войски - „Стрямци - 61“ от 61-ва механизирана бригада-Карлово, „Тракиец 2007“ от 2-ра механизирана бригада-Стара Загора, „Алпинист“ от 101-ви алпийски полк-Смолян, „Танкист“ от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен, „Ботев“ от 5-то бригадно командване-Плевен и „Логистик“ от 110-ти логистичен полк-Пловдив, постигнаха престижни резултати по време на Държавния шампионат по планинско бягане, провел се в курортен комплекс „Боровец“ на 3 и 4 юли.

В шампионата освен представителите на Сухопътните войски участваха и отборите „Спорт МО“ от министерството на отбраната, „НВСК Велико Търново“ от Националният военен университет „Васил Левски“, „Ракета“ от Военновъздушните сили, „Оптикс“ от Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и „Атлетик“ от Съвместното командване на силите.

В комплексното отборно класиране първи стана отборът „Спорт МО“ на министерството на отбраната, второто място заеха „Стрямци-61“, а трети са военнослужещите на „Тракиец 2007“.

В индивидуалното класиране при мъжете почетното първо място зае майор Илия Куцаров от „Спорт МО“, втори се класира редник Славян Генчев от „Стрямци - 61“, а трети е сержант Радостин Капуджиев от „Алпинист“.

В индивидуалното класиране при жените първото място спечели редник Маринела Цекова от „Спорт МО“, втора и трета се класираха старши лейтенант Боряна Ангелова и редник Наталия Лазарова от „Стрямци - 61“.

 

Снимки: 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва механизирана бригада - Карлово

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени