Като част от честванията на празника на Сухопътните войски, на 08.11.2012 г. от 11 часа на  територията на гарнизонен учебен център „Николаево” се проведе „Ден на бойното майсторство”. Участваха военнослужещи от военните формирования от гарнизон Плевен.

Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев запозна гостите и журналистите с развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница, в които са участвали военнослужещите от гарнизона и с характеристиките на ГУЦ „Николаево”. Бяха направени демонстрации на част от възможностите на различни образци оръжие, което е на въоръжение в сухопътните формирования, разположени в Плевен. Сформирани бяха отбори по стрелба с АК 7,62 мм, пистолет „Макаров”, ЗУ-23-2, БМП-3 и РПГ-7. На отличилите се военнослужещи и журналисти в стрелбата с различните видове оръжия, бяха връчени предметни награди и грамоти от общинския управител, кмета на гр. Плевен и председателя на общинския съвет. Отличната организация беше дело на военнослужещите от военни формирования 42800 и 38220 – гр. Плевен с командири подполковник Пламен Горанов и подполковник Стоян Чанев.

Сред гостите на тържеството бяха г-н Иван Новкиришки, областен управител на град Плевен, професор д-р Димитър Стойков, кмет на град Плевен,  г-н Дарин Ангелов, председател на общинския съвет на гр. Плевен, г-н Бисер Цанев, представител на ТД „Национална сигурност” – гр. Плевен, полковник Румен Димитров, директор на РС „Военна полиция” – гр. Плевен, бригаден генерал Валентин Буров, бивш командир на 5 механизирана бригада, г-н Красимир Атанасов, председател на „Асоциация на Сухопътните войски” клон гр. Плевен.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени