В навечерието на Великден и 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, 29-ти механизиран батальон, от състава на 5-то бригадно командване, проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ с участието на представители на държавни и общински институции, фотоизложба и изложение на оръжие от Освобождението до наши дни.

Турнирът по стрелба се проведе на учебен център „Дивдядово“ и беше открит от командира на 29-ти механизиран батальон подполковник Ерхан Сюлейман. В надпреварата взеха участие девет отбора. Три отбора от военните формированията от гарнизона и по един отбор от Община Шумен, Областна дирекция на МВР, Териториална дирекция „Национална сигурност”, Регионална служба „Военна полиция“, Регионална дирекция противопожарна безопасност и защита на населението и Военното окръжие в града.

На първо място се класира отборът на МВР - Шумен, на второ място завършиха представителите на териториална дирекция „Национална сигурност”, а третото място зае отборът на Община Шумен.

Командирът на батальона награди най-добрите стрелци с купи, медали и грамоти.

Във Военен клуб – Шумен, за гражданите и гостите на града, военнослужещите от баталъона, съвместно с клуб „Традиция“, представиха фотоизложба, оръжие и екипировка от различните периоди на развитие на Българската армия от Освобождението до наши дни. Старинните хладни и огнестрелни оръжия бяха изложени от клуб „Традиция“, а военнослужещите от батальона показаха 9мм пистолет „Макаров“, 7,62мм снайперова пушка – Драгунов, 7,62 мм автомат и картечница „Калашников”, преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела-2М”, СПГ-9 и РПГ-7.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени