На 29 ноември 2012 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на  длъжността “Командир на 1 разузнавателен полк”, полковник Стоян Стоянов официално предаде командването на военно формирование 24620 – Свобода на новия командир подполковник Пламен Ганев.

На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на местната власт в гр. Чирпан – кметът г-жа Кичка Петрова, председателят на Общинския съвет г-н Христо Стефанов и началникът на Районно управление „Полиция” главен комисар Георги Георгиев.

В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов благодари на полковник Стоян Стоянов за професионализма и всеотдайността по време на досегашната му служба и изрази увереността си, че полковник Стоянов ще продължава да дава своя принос за издигане на авторитета на Сухопътните войски и на новата си длъжност в Командването. Генерал Ненов каза също, че от новия командир, подполковник Ганев, се очаква да продължи успешното изпълнение на задачите, поставени пред батальона в интерес на развитието на Сухопътните войски и на Българската армия.

Бившият вече командир на военно формирование 24620 – Свобода се обърна към личния състав, за да изрази своето лично „командирско благодаря” за ползотворната съвместна служба,  като им пожела да разчитат на способностите си и доказаните си качества и опит, за да не намалява ефективността на военно формирование 24620 – Свобода.

Тържествената церемония приключи с ритуално предаване на бойното знаме и строеви преглед с инспекторско изпитване.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени