Днес 27.09.201 3 г. военно формирование 32420 -  Русе чества 50 години от дислоциране на формированието в крайдунавския град, което е завършило на 28.09.1963 г.

През годините формированието претърпява няколко промени като последната е през 2009 г. Днес е „Център за подготовка на водачи и логистични специалисти”, с командир подполковник Петко Димов, и е в състава на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с командир полковник Христо Стаматов.

Честването включваше няколко изяви.

На 26.09.2013 г. от 19.00 часа поздрав за личния състав беше тържествената програма във Военния клуб в Русе. Гости на мероприятието бяха ректора на РУ проф. Белоев, бивши командири на формированието, военнослужещи и представители на местната власт.

На 27.09.2013 г. се проведе ден на отворени врати, който започна с поднасяне на венец пред паметник "Създатели на Русенския гарнизон" в района на военно формирование 32420 -  Русе и прочитане на заповеди за награждаване на военнослужещи. Сред гостите в този ден бяха представители на ЦПС, ученици, областният управител, кметът на община Русе, членове на регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса.

През същия ден документи за завършено обучение получиха военнослужещи от различни формирования на Сухопътни войски: деветима за водачи на автомобили категория „С”, шестима за водачи категория „С+Е” и още деветима за превоз на опасни товари ADR.

В деня на отворени врати присъстващите имаха възможност да се запознаят с мисиите и задачите на Българската армия и в частност с дейността на военнослужещите от военното  формирование в Русе, да разгледат техниката за оказване на помощ на населението при стихийни бедствия и промишлени аварии, което е по третата мисия  на армията “Принос към националната сигурност в мирно време”. 

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени