На  25 август, със заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор  Деян Дешков, 66 военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, бяха наградени с „Грамота” за проявен висок професионализъм и всеотдайност при оказване помощ на населението по овладяване на последствията от наводненията в община Берковица.
      Грамотите връчи командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, който отново благодари на военнослужещите за проявения  професионализъм, всеотдайността и емпатията към местното население.
Полковник Балтов заяви, че със своята увереност, опит и хладнокръвие, те са обнадеждили местните жители и са им възвърнали така чувството за сигурност и спокойствие. В заключение, командирът на 3-то бригадно командване изрази своята увереност,  че военнослужещите от 10-ти механизиран батальон-Враца ще останат завинаги в сърцата на хората в Берковица и ще продължават да бъдат винаги на точното място, в точното време за да не остане нито един наш сънародник в беда.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени