Днес, 7.11.2012 г. в административната сградата на „Тотлебен” № 34 се състоя тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, генерал Симеон Симеонов благодари на генерал-лейтенант Стефан Василев за „неговата служба и всеотдайност” и каза, че е „още по-доволен”, че ще има възможността да работят по-отблизо. „На добър час, ние вярваме във вас!” беше пожеланието към новото ръководство на Сухопътните войски.

На свой ред генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-началник на отбраната, благодари за оказаното му доверие и за приноса на всички онези, с които е работил през годините като командир на Сухопътните войски. „С това командване една от основите ни задачи беше да пазим достойнството на хората и да повдигаме авторитета на Сухопътните войски.” „Аз вярвам във вас, че ще успеете да се справите с предизвикателствата.” „За мен, уважаеми колеги, беше чест!” – с тези думи и пожелания за здраве и успехи, той предаде щафетата на новия командир на Сухопътните войски.

„Назначаването ми на тази длъжност е една моя сбъдната мечта. Ще впрегна целия си потенциал, за да оправдая това доверие!” бяха думите на генерал-майор Нейко Ненов. „Важно е да се знае, че сам не бих могъл да достигна до тази трибуна. Наясно съм с отговорностите. Сухопътните войски са гръбнака на Българската армия. Убеден съм, че ние заедно ще успеем да надградим това, което е постиганото от командирите преди мен. За мен е чест да бъда командир на Сухопътните войски!”

Беше прочетен и указ за назначаването на бригаден генерал Красимир Кънев за заместник-командир на Сухопътните войски. На церемонията присъстваха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, директори на дирекции от Министерството на отбраната, членове на комисията по сдаване и приемане на длъжността и личния състав от Командването на Сухопътните войски.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени