На 22 май, на учебния полигон на Сухопътните войски „Ново село”, в местностите „Чубра” и „Обраслата”, продължи провеждането на тактико-строеви занятия с военните формирования от България, Италия и САЩ, участващи в  учението „Отбранителен щит 23“.
Участващите формирования повишиха нивото на бойната си подготовка и оперативна съвместимост, като основен акцент бе отработването на съвместни задачи.  Постигнатите резултати дават увереност за успешното сглобяване на многонационалния батальон през утрешния ден.
--------
Тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит - 2023” (“Defensive Shield - 2023“) се провежда от 17 май до 29 май 2023 г. на Учебен полигон „Ново село“. По време на „Отбранителен щит“ се развръща многонационална бойна група,  включваща механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските ВВС.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени