На 17.11.2011 г. в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт  по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември. В празничния ден с военнослужещите от Сухопътните войски бяха Министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, бивши командващи на Сухопътните войски, представители на военно-патриотичните съюзи и организациите на офицерите и сержантите от запаса и резерва и много приятели на Сухопътните войски.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев приветства с „Добре дошли” всички гости и с кратко слово припомни направеното от военнослужещите от Сухопътните войски през годината. То може да се обобщи в проведените 695 бойни стрелби с взводовете и отделенията, 65 ротни тактически учения, 13 полеви лагера и 3 батальонни учения. Над 970 военнослужещи от СВ  участват в съвместни многонационални учения. В мисии на три континента  до момента са взели участие 13128 военнослужещи. В момента над 600 военнослужещи изпълняват задачи в мисии зад граница. 62 модулни групи са в готовност да окажат помощ на населението. Изводът, който направи генерал-майор Стефан Василев е, че боеспособността и подготовката на командирите, щабовете и формированията на Сухопътните войски  през годината се е повишила значително и те изпълняват успешно конституционните си задължения. Това беше потвърдено и в прочетените от полковник Йорданка Симеонова поздравителни адреси от президента и Върховен главнокомандващ ВС Георги Първанов и от министър-председателя Бойко Борисов. В поздравителният адрес на президента се отбеляза, че Сухопътните войски се адаптират успешно в новите условия и изпълняват успешно, както националните задачи като гарант на суверенитета и националната цялост на страната, така и задачите свързани с колективната сигурност.      Високо оценка за дейността и постигнатите резултати през годината от Сухопътните войски даде и премиерът. По повод празника Сухопътните войски бяха поздравени от председателя на народното събрание Цецка Цачева,  от министерства, от кмета на София, председателя на СОСЗР и др.

Министърът на отбраната Аню Ангелов също приветства воините от Сухопътните войски по повод празника и заяви, че те са и за в бъдеще ще бъдат гръбнакът на Българската армия. Той благодари на воините от Сухопътните войски за полагания труд и затова, че проявяват разбиране за ситуацията в държавата.  Министърът на отбраната Аню Ангелов удостои с наградни знаци и грамоти  отличили се през годината офицери, сержанти и войници. Той награди с  почетен знак "Свети Георги І степен" бившият командващ СВ и председател на СОСЗР в периода 1991-2001 г. генерал-лейтенант от запаса Ангел Ангелов.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов също поздрави воините от Сухопътните войски с техния боен празник и награди военнослужещи и цивилни служители с бинокли, ножове и грамоти.

Тържественото събранаие по повод Празника на Сухопътните войски завърши с празничен концерт, който беше изнесен от Представителният ансамбъл на Въоръжените сили. В него взе специално участие и дългогодишната приятелка на Сухопътните  войски Тони Димитрова.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени