На 9 май, в град Перущица, формирования от 4-ти артилерийски полк - Асеновград и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили участваха в тържественото честване на 148 години от Априлското въстание в града.
Ритуалите започнаха с издигане на националното знаме, на площад „27-ми априлий“. Слова произнесоха кметът на Перущица Николай Баков и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.
Празничната програма продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев и църквата костница “Свети Атанасий”.
Кулминацията на честванията беше тържествената проверка-заря. Командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Красимир Ташев прие строя на почетния караул и рапорта на командващия проверката-заря майор Димитър Шомов. 
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите. Нощното небе над Перущица беше озарено от празнични илюминации.
На честванията присъстваха още заместник - областният управител на област Пловдив доктор инженер Атанас Ташков, кметът на община Пазарджик Николай Баков, представители на местната и общинска власт, на Българската православна църква, жители и гости на града.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени