Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград участваха на 9 май в тържествена проверка-заря във връзка с честването на 142 години  от Априлската епопея в град Перущица.

          Тържествата започнаха вечерта на площада пред народно читалище „Просвета – 1862”, с ритуал по издигане на националното знаме и слово на кмета на община Перущица  Ради Минчев.

В знак на признателност венци и цветя в памет на загиналите в Априлската епопея от 1876 г. бяха поднесени пред паметната плоча на Братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев и  пред църквата „Свети Архангел Михаил”.

          По-късно пред Историческия музей беше представена възстановка на героичните събития  по време на въстанието в Перущица преди 142 години.

          Кулминацията на честванията бе тържествената проверка-заря  на площад „Двадесети априлий” с приемане на строя на представителните роти от заместник-командира на полка подполковник Красимир Ташев,  с едноминутно мълчание в памет на героите и празнични илюминации.

          На тържествата присъстваха представители на държавната и местната власт, представители на Българската православна църква, много жители и гости на Перущица.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени