От 04 до 10 октомври на учебен полигон „Корен“ се проведоха тактически учения с бойни стрелби на формирования от състава на 1-ви, 2-ри, 3-ти механизиран батальон и самоходен артилерийски дивизион от 61-ва Стрямска механизирана бригада под ръководството на командирите на батальони и дивизион, с което в бригадата завърши етапът на подготовка на рота/батарея. Отработените бяха въпроси бяха свързани с развръщане на маневрените формирования и формированията за бойна поддръжка, организиране на бойните действия и взаимодействието на местността, управление на подчинените формирования при водене на отбранителни и настъпателни бойни действия. Действията на маневрените формирования бяха поддържани от самоходните минохвъргачни батареи и смесените противотанкови взводове на съответните батальони.

Ученията преминаха при много добра организация, като поставените от ръководството цели бяха постигнати напълно. Военнослужещите показаха висока мотивация и демонстрираха способностите си за изпълнение на поставените им задачи в условия, близки до реалните.

От 13 до 15 октомври предстои провеждането на тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 21” за сертифициране на втори механизиран батальон, като формирование от състава на пехотна бригада тежък тип. Темата на учението е „Отбрана на механизиран батальон в първи ешелон на механизирана бригада”.

Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени