На 26 март пред „Паметника на загиналите войни за Свободата на България“ в парк Розариум, град Казанлък, тържествено бяха отбелязани 111 години от превземането на Одринската крепост.
На мероприятието присъстваха командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада  бригаден генерал Маргарит Михайлов, заместник- кметът на община Казанлък г-жа Аксения Тилева, директорът на Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов, председателят на общински съвет на СОСЗР – гр. Казанлък майор о.з. Евгени Пейчев, почетният председател на Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода” г-жа София Дончева, председатели на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и техни членове от всички краища на България, 8-ми Ученически гвардейски отряд и военнослужещи от 61 механизирана бригада.
Слова за триумфа и героизма на Българската армия при превземането на Одринска крепост произнесоха бригаден генерал Маргарит Михайлов и д-р Чавдар Ангелов.
В памет на загиналите войни беше отслужена заупокойна молитва от Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Димитър Димов –архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия.
По повод годишнината от Одринската епопея, в основата на „Паметника на загиналите войни за Свободата на България” беше положена пръст от бойните полета на Българската армия по време на Балканската война, след което с поднасяне на цветя на паметника и едноминутно мълчание официалните лица и присъстващите се преклониха пред паметта на героите.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени