На 26 август на учебен център „Люляк” се проведе открит шампионат по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров” по случай Празника на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – 1 септември.
Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов откри шампионата, приветства отборите и им пожела успех и спортсменски дух.
Заместник – командирът на бригадата полковник Недялко Ников разясни на участниците регламента на шампионата и мерките за безопасност при стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”.
В шампионата участваха 10 отбора - отбори на 2-ра механизирана бригада (31-ви механизиран батальон - Хасково, 38–ми механизиран батальон – Стара Загора, сборен отбор от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион – Ямбол), Областна администрация - Стара Загора, Община Стара Загора,  ОД на МВР – Стара Загора, ТД „Национална сигурност” - Стара Загора, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на телевизия Стара Загора.
Индивидуално класиране жени:
1-во място ц.сл. Диана Атанасова от отбора на 2 мбр;
2-ро място редник Дарина Панайотова от отбора на 2 мбр;
3-то място старши сержант Кристина Димитрова от 42 мб.
Индивидуално класиране мъже:
1-во място г-н. Иван Вълев от отбора на община Стара Загора;
2-ро място капитан Михаил Костадинов  от отбора на 31мб;
3-то място капитан Михаил Костадинов  от отбора на 31мб.
Отборно класиране жени:
1-во място отбора на 2 мбр;
2-ро място отбора на 42 мб и 20 садн;
3-то място отбора на община Стара Загора.
Отборно класиране мъже:
1-во място отбора на община Стара Загора;
2-ро място отбора на 31 мб;
3-то място отбора ТД „Национална сигурност” - Стара Загора
Комплексно отборно класиране:
1-во място отбора на 2 мбр;
2-ро място отбора на община Стара Загора;
3-то място отбора на 42 мб и 20 садн.
След приключване на шампионата гостите и участниците имаха възможност да наблюдават динамична стрелба с автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”, представена от майор Атанас Бакалов от 31-ви механизиран батальон и капитан Георги Пасков от 38-ми механизиран батальон, както и да проверят уменията си в стрелбата със снайпер,  картечница  и автомат.
Бригаден генерал Стоян Шопов и официалните гости връчиха медали, грамоти и купи на състезателите и отборите заели призовите места.
На турнира присъстваха заместник-областните управители на област Стара Загора Димитър Драчев и Красимир Червилов, заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова, директорите на ТД „Национална сигурност” и на Регионален исторически музей – Стара Загора Георги Георгиев и Петър Калчев.
Бригаден генерал Стоян Шопов благодари на участниците в турнира по случай 22-ата годишнината от създаването на бригадата и отправи покана към гостите да присъстват на мероприятията по случай празника на бригадата, които ще се състоят на  1-ви септември в района на 2 - ра механизирана бригада.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени