На 08.12.2011 г. в командването на Сухопътните войски се проведе „Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия”.

Турската военна делегация, водена от генерал-майор Мехмет Шенгюн – началник на отдел „Планиране и политика” в щаба на Сухопътните войски на Турция  беше приета от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Той и генерал-майор Мехмет Шенгюн със задоволство отбелязаха , че през последните години взаимоотношенията между Сухопътните войски  на двете страни се развиват интензивно. Много добри са отношенията между българските и турските Сили за Специални операции, които провеждат редовно съвместни учения  и обменят опит. Двамата генерали   изразиха желание и за в бъдеще да продължат двустранните мероприятия между българските и турските Сухопътни войски, защото те допринасят за повишаване на подготовката  и изграждане на отношения на взаимно доверие.

Ръководител на  участниците в конференцията от българска страна  беше  началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. По време на конференцията българските и турските офицери изнесоха  брифинги за подготовката на Силите за Специални операции и участието на контингентите в  мисии, системите за логистична поддръжка в двете армии и др. Конференцията завърши с набелязване на насоките за двустранното сътрудничество между българските и турските Сухопътни войски  през 2012 година.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени