На 22 и 23 август 2023 г. на УЦ „Анево” се проведе вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между представителните отбори на формированията от 61-ва механизирана бригада.

Стрелбата премина при голяма динамика, като състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, изпълняваха стрелба от различни положения след придвижване със смяна на видовете оръжия.

За пореден път военнослужещите показаха отлична физическа натренираност, концентрация, стрелкови умения и висока мотивация.

Най-високи резултати в надпреварата показа отборът на 2-ри механизиран батальон, класирал се на почетното първо място, отборът на батальона за защита на силите завоюва второто място, а на трето място се нареди отборът на 1-ви механизиран батальон.

В индивидуалното класиране сред жените класацията води старши сержант Теодора Николова от самоходен артилерийски дивизион, на второ място е младши сержант Жанета Георгиева от батальон ISTAR, а на трето място - редник Десислава  Станева от батальон за защита на силите.

При мъжете призовите места бяха заети съответно от сержант Даниел Табанджов от 2-ри механизиран батальон, редник Димитър Марков Димитров от батальон за защита на силите и редник Денимир Николаев Мичев от батальон за логистично осигуряване.

Командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов награди призьорите с медали и грамоти, а отбора шампион - с купа.

 


 

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени