Днес, 25.04.2024 г., приключи ротно-тактическото учение с бойна стрелба на моторизираната пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF). Учението се проведе на полигон „Сливница“ в периода от 23 до 25 април.

Участие в ротно-тактическото учение с бойна стрелба на тема: „Водене на задържащи бойни действия в зоната за забавяне“ взеха военнослужещи  от 10–ти механизиран батальон – Враца и механизиран взвод от 3-ти механизиран батальон  Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване.

Поставените цели по време на ротно-тактическото учение с бойна стрелба бяха изпълнени.

По време на занятието бяха изпълнени задачи по извършване на марш, заемане на район в близост до района за бойно използване и действия в него,  заемане на предна позиция от ротата. Водене на задържащи бойни действия, посредством оттегляне на ред последователни рубежи, преминаване през бойния ред на батальона и заемане на район за допопълване.

Командир на моторизираната пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) е капитан Стоян Цветков. Ръководител на занятието беше командирът на 10-ти механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Гаджев.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени