„Благодаря ви за професионализма и високото чувство за отговорност, с които изпълнявахте служебните си задължения в продължение на десетилетия военна служба в Сухопътните войски на  Българската армия. Желая ви здраве, късмет, семейно благополучие и успешна житейска реализация в цивилния живот”. Това бяха думите на командира  на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев по време на тържествения ритуал, с който бяха изпратени в резерва полковник  Стоян Славов, полковник Емил Пачеджиев, полковник Станислав Памуков и майор Димитър Вълков. Освен благодарност за  постигнатите от тях  високи резултати по време на досегашната си служба и във връзка с преминаването им в резерва генерал-майор Стефан Василев ги награди   с предметни награди.

Последните години от професионалният път на четиримата офицери преминаха в Щаба на Сухопътните войски.

До месец юни полковник Стоян Славов е  началник на канцеларията, а преди това по време на 32 годишната си  служба е заемал различни длъжности във военните формирования в гарнизоните Симеоновград, Пазарджик, Крумовград, Харманли, Пловдив и София.

Полковник Емил Пачеджиев   също оставя зад гърба си 32 години военна служба. Тя преминава в гарнизоните Кресна, Банско, Симитли и София. Последната му длъжност е началник на сектор в отдел „Личен състав”.

Началник на сектор, но в отдел „Логистика” е последната длъжност на полковник Станислав Памуков. В продължение на 31 години той служи в  гарнизоните  Нова Загора и София.

Майор Димитър Вълков в продължение на 25 години преминава през различни длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в Симитли, Велико Търново и София. Достига до длъжността  помощник-началник на отделение в  щаба на Сухопътните войски.

По време на тържественият ритуал четиримата офицери споделиха, че в Сухопътните войски са се изградили като професионалисти и личности, намерили  са много приятели и напускат армията удовлетворени от постигнатото по време на военната си служба.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени