Коледа е любимото време от годината на всяко дете! По този повод днес, 19.12. във Военен клуб – Карлово се проведе Коледно тържество с децата на военнослужещите и цивилни служители от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Над 100 деца и техните родители тръпнеха в очакване от появата на Белобрадия Старец, а той успя да ги изненада и тази година, като се появи заедно със Снежанка на бойна машина на пехотата, което паркира в центъра на града. Малчуганите се включиха активно в коледни игри заедно с Дядо Коледа и Снежанка и получиха много изненади, подготвени от Добрия Старец. На сцената, пред красивата шейна и елени, и триметровата елха, децата от ДЦДГ „Светлина” - Карлово с директор г-жа Румяна Чолакова изпълниха много песни, танци и стихотворения отправени към Дядо Коледа. Добрия Старец получи уверението, че при него са най-послушните деца, които тръпнеха в очакване, че скоро ще отвори огромния чувал с подаръци, който беше донесъл за тях. Така празникът завърши със стотици грейнали от щастие детски лица.

По време на Коледното тържество продължи и благотворителния базар за събиране на средства за фондация „Деца на Българската армия”. На 20.12.2013 в Гарнизонния военен стол на 61 Стрямска механизирана бригада се организира благотворителен обяд за 120 жители на гр. Карлово. Инициативата се провежда съвместно с Карловска община и Агенцията по социално подпомагане в града. В деня на Св. Игнатий Богоносец, социално слабите, бедните и немощни хора ще получат топла храна, вяра и надежда за една по-добра, мирна и щастлива Нова година.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени