Днес 18.04.2012 г. в командването на Сухопътните войски се проведе работна среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев с екипа от  Центъра за гражданско-военни отношения Монтерей, САЩ. Негови представители в  продължение на две години оказваха методическа помощ за извършване на Прегледа на структурите на Въоръжените сили на Сухопътните войски и  Българската армия.

По време на срещата генерал-майор Стефан Василев направи преглед на извършената съвместна  дейност и благодари на представителите на Центъра  за помощта,  която те са им оказали. Като много полезен резултат от тази дейност той посочи въвеждането на хибридния модел  при планирането и подготовката на малките войскови единици, обучението на военнослужещите от първата батальонна бойна група в базите на американската армия в Германия и съвместните българо-американски учения на полевия учебен полигон на Ново село.

От своя страна Томас Янг, който беше ръководител на екипа, срещнал се с   генерал-майор Стефан Василев, сподели, че за по-малко от година в българските Сухопътни войски е извършена много работа. Той заяви, че за тях е било истинско професионално удоволствие  да работят със своите български колеги и увери, че българските Сухопътни войски   ще могат да разчитат винаги на тях, когато  имат нужда от помощ.

На раздяла генерал-майор Стефан Василев и  представителите на Центъра за гражданско-военни отношения, Монтерей  се разделиха с увереността, че  и за в бъдеще  ще продължат да работят  заедно за доброто на българските Сухопътни войски.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени