Днес, 13 март, в командването на Сухопътните войски се проведе работна среща между командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и аташето по отбраната на СР Виетнам в България старши полковник  Чу Манх Куан. 

Срещата е по инициатива на  старши полковник  Чу Манх Куан и на нея генерал-майор Стефан Василев разказа за мисиите и задачите на Сухопътните войски и техния опит в подготовката и участието в  международни операции за поддържане на мира извън територията на страната.

Старши полковник  Чу Манх Куан сподели, че пред Сухопътните войски на СР Виетнам предстои да започнат обучението на военни формирования за участие в мисии зад граница, и че те могат да научат много от своите български колеги, които имат много богат опит в тази дейност.

Старши полковник Чу Манх Куан прояви интерес и към формирането и  подготовката на първата батальонна бойна група.

По време на срещата генерал-майор Стефан Василев и старши полковник  Чу Манх Куан обсъдиха възможните области за сътрудничество между Сухопътните войски на Виетнам и България и изразиха желание в бъдеще те да се активизират още повече в интерес на двете армии и страни.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени