От 3 до 18 юни механизиран взвод от Десети механизиран батальон - Враца, от състава на Бригадно командване - Благоевград, взеха участие в  международното учение “Platinum Wolf- 2019”, което се проведе на полигон Буяновац-База Юг в Република Сърбия.
На 17 юни механизираният взвод взе участие в Деня за високопоставени гости на учението. Българските военнослужещи демонстрираха оперативна съвместимост с останалите участници от Сърбия, САЩ, Великобритания, Босна и Херцеговина, Унгария, Румъния,  Северна Македония, Италия и Словения и показаха способности при действия по водене на бой в градска среда, кордонно - издирвателни операции, патрулиране и овладяване на безредици в операции по поддържане на мира.
На демонстрациите присъстваха командирът на Сухопътните войски на Република Сърбия генерал подполковник Милослав Симович, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и командирът на Десети механизиран батальон подполковник Симеон Цеков.
По време на международното учение българските военнослужещи  показаха добри умения и подготовка. На проведените в рамките на учението спортни състезания, те спечелиха няколко призови места. Майор Пламен Стефанов от командването на Сухопътните войски, завоюва първо място на индивидуалната стрелба с пистолет. Българският отбор по стрелба с пистолет в състав майор Пламен Стефанов, младши сержант Иван Иванов и редник Владислав Цветков, се класираха на второ място отборно.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени