Завърши четиристранния турнир по тенис на корт, който се проведе на 11.09 и 12.09.2013г. на тенис кортовете на „Тенис клуб” – Асеновград.

 В него взеха участие отбори от 61-ва Стрямска механизирана бригада – град Карлово, 68-ма Бригада „Специални сили” – град Пловдив, 110-ти Логистичен полк – град Пловдив и домакините от 4-ти Артилерийски полк. Турнирът бе посветен на честването на 6-ти септември – Ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия и 22-ти септември – Деня на Независимостта на България.

          Под жаркото септемврийско слънце състезателите на Асеновградския артилерийски полк и десантчиците от 68-ма бригада започнаха да сервират и да посрещат, но след първоначалното проучване, за зрителите не остана никакво съмнение в това кой ще спечели. Пловдивчани се оказаха костелив орех за „артилеристите”, които трябваше да преглътнат горчивия хап на поражението. В другата група нещата не бяха  по-различни и „логистиците”, водени от своя „капитан” – подполковник Маламов и капитан Георгиев, бързо сломиха съпротивата на „стрямците” от Карлово. Дори падналия за малко есенен дъжд не помрачи удоволствието от играта на отборите.

         В спора за третото място, състезателите от 4-ти полк успяха да надделеят на представителите на 61-ва бригада и заслужено спечелиха третото място. В борбата за първото място в турнира,  на финала един срещу друг се изправиха отборите от 68-ма Бригада „Специални сили” и отбора на 110-ти Логистичен полк. Във финала на двойки „парашутистите” бързо сломиха съпротивата на „логистиците”. Оставаше само да бъде излъчен и победителят на „сингъл”. Това стана ясно в мача между капитан Георги Георгиев от 110-ти Логистичен полк и капитан Радостин Иванов от 68-ма Бригада „Специални сили”. След много оспорвана и качествена среща, в която имаше много добри отигравания, победата „се усмихна” на капитан Георгиев.

         В крайното класиране, с първото място се окичиха воините от 68-ма бригада. Второто място бе за състезателите от 110-ти Логистичен полк, третото място остана за артилеристите от 4-ти полк, а на последното четвърто /и въпреки това – престижно/ място се класираха тенисистите от 61-ва механизирана бригада.

         Командирът на 4-ти полк и домакин на турнира – полковник Димитътр Илиев награди призьорите с грамоти и значки и обяви, че следващия турнир по футбол на малки врати, в който ще вземат участие и отбори от повече формирования, ще се проведе в град Карлово.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени