Вчера, 22 март, полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ при РУП – Никопол на ОД на МВР Зюрхай Аледжиков получи награда от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

            На 22 ноември 2022 г. привечер, на ул. „Сан Стефано“ в гр. Плевен, водач на лек автомобил блъска пресичащ пътното платно пешеходец. Свидетел на инцидента става прибиращият се след работа полицейски инспектор Зюрхай Аледжиков. Той реагира незабавно и му оказва първа помощ, след като установява, че човекът си е глътнал езика. Пострадалият е офицер от местно военно формирование, който идва в съзнание и е транспортиран в болницата с черепно-мозъчна травма, където е спасен животът му.

            Наградата, плакет на Сухопътните войски, бе връчена от полковник Иван Вълев – командир на Единен център за начална подготовка на тържествена церемония в сградата на ОД на МВР – Плевен.

            Тя се дава за проявен висок професионализъм, съобразителност, бързи и своевременни животоспасяващи действия по оказване на първа помощ и спасяване на живота на офицер от Сухопътните войски.

             „Често се чудя как полицейските служители посрещат ежедневно човешката трагедия, човешкото нещастие и тази агресия. Но в един ноемврийски ден получих отговор. Посреща се с хора като инспектор Аледжиков, с професионализъм, себеотрицание и отговорност при изпълнение на гражданските и служебните задължения“ – заяви полковник Вълев и благодари на инспектор Аледжиков.

              На награждаването присъства главен инспектор Юлиян Пеловски, началник на сектор „Охранителна полиция“ при ОД на МВР - Плевен.

              Директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Веселин Вътов е предложил служителят да бъде награден от главния секретар на МВР с парична награда. 


 

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени