Заключителна церемония за закриване на тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23” се състоя на 29 май на учебен полигон „Ново село“.
Офицер, планиращ учението, е генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски. Провеждащ учението е  полковник Иван Вълев - командир на Единен център за начална подготовка, а директор на учението е полковник Калоян Василев- заместник-командир на Единен център за начална подготовка.
В края на церемонията полковник Иван Вълев връчи   плакети с логото на учението на отличили се военнослужещи от  3-те нации – участници в съвместната подготовка.


Тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит - 2023” (“Defensive Shield - 2023“)  се проведе от 17 май до 29 май 2023 г. на Учебен полигон „Ново село“. По време на „Отбранителен щит“  беше развърната многонационална бойна група, която  включва механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските ВВС.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени