На 11 юли на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. В занятието взеха  участие български, американски, сръбски и румънски пехотни взводове.

Българския взвод беше в състав 30 военнослужещи с командир на взвод лейт. Георги Перчемлиев. Заместник-командир на взвод беше ст. серж.Филип Ублеков и командири на отделения ст. серж.Иван Шумански и серж. Иван Делов.

Темaта на днешното занятие беше – „Взвода в настъпление”. За целта отделенията упражниха бойни стрелби с българско и американско оръжие.

След приключване на занятието се състоя и заключителната церемония по завършването на първата ротация от съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. Представители от Сухопътни Войски бяха полк. Тодор Тодоров и подп. Красимир Далев, както и командирът на УП „Ново село” подп. Желев. Заключителна реч произнесе к-н Валери Тодоров от щаба на 61 Механизирана бригада – гр. Карлово. Към участниците се обърнаха също и представителите от командния състав на останалите страни-партнъори.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени